vrijdag 9 januari 2015

Welkom in mijn 2015!

In mijn laatste blog had ik jullie allemaal al fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst, maar nu zeg ik: 'ik hoop dat jullie allemaal leuke feestdagen hebben gehad en veel hebben mogen gegeten!'.



Mijn Kerst
Hier is kerst een iets grotere 'happening' dan bij ons. Al vond ik dat ze het bij mij niet zo heel 'groot' gevierd hebben. Kerstavond zijn we naar het huis van Stéphan (ex-man van Isabelle en de vader van Erwann, Andreas en Delia) en hebben we daar gegeten. Samen eten op kerstavond wil zeggen: vijf uur aan tafel zitten en eten, drinken en praten... Als je leeftijdgenoten heb, kan ik mij voorstellen dat het heel erg gezellig kan zijn. Maar helaas zijn er nooit leeftijdgenoten en dan is vijf uur wel heeeeel erg lang. Maar ik heb mij prima vermaakt hoor, alleen het was soms een beetje saai...
Met kerst krijgen ze hier ook cadeautjes! Lang leve de cadeautjes! Want wie houdt er niet van cadeautjes krijgen! De kerstcadeautjes lagen onder de kerstboom, waar had je ze anders verwacht .. hahah!
Ik heb geld, een cadeaubon voor de Cache Cache, chocolade, kraskaarten (dat doen ze hier heel veel), douche gel, handzeep, handcrêmé, een sjaal, een kaarsenhouder en een schilderij gekregen. Het schilderij heeft Isa voor me gemaakt. Blijkbaar had ze aan mama gevraagd (dankje mam! ;p) om kinderfoto's van mij op te sturen. Deze foto's heeft ze verwerkt in een schilderij... eerlijk gezegd vind ik het niet heel mooi, maar het gaat om het gebaar en het gebaar vind ik heel erg mooi en lief!

Eerste kerstdag begonnen we de middag al met eten... Mijn 'oma' kwam bij ons en kookte het diner. Ik was blij dat het bij mij thuis was, want dan ben je toch wat vrijer in je doen en laten. Het eten was wel lekker. Ik vond het niet heel bijzonder of anders dan normaal.
's Avonds kwam opnieuw de hele familie over de vloer en hebben we alleen maar hapjes gegeten, omdat we 's middags al zoveel hadden gegeten.

Van de week heb ik me laten vertellen dat ze Tweede Kerstdag eigenlijk helemaal niet kennen in Frankrijk. Dat verklaart ook waarom wij niks hebben gedaan op Tweede Kerstdag. We zijn gewoon thuisgebleven en hebben de restjes gegeten van Eerste Kerstdag.

Tussen de festiviteiten door
De eerste week heb ik eigenlijk helemaal niks gedaan.. gewoon beetje luieren. De maandag van de tweede week had ik een verjaardagsfeestje van een mede-AFS'er. Er waren alleen maar AFS'ers uitgenodigd, dus het was een gezellige boel! Heb mij prima vermaakt!

Dinsdag ben ik wezen shoppen in Le Mans met Hannah, want een vakantie zonder shoppen!? Dat kan natuurlijk niet ;p

Maar we hebben niet alleen maar geshopt, ook hebben we een ritje in het reuzenrad gemaakt die op de brink stond. Het was het geld waard! We hadden een heeeel mooi uitzicht over Le Mans! Het zijn kleine dingen zoals een ritje in het reuzenrad die het hem doen ;)
Ook zijn we nog naar de bios geweest 'Comment tuer son boss 2' ofterwijl 'Horrible bosses 2'. Het einde van de film hebben we niet kunnen zien, omdat we ons verkeken hadden op de tijd van de trein.. Wat waren we toch weer slimme exchange students!
Uiteindelijk kwam ik thuis met een geel rokje, een broek en een grijs vest! Geslaagd dagje dacht ik zo.

Donderdag, nieuwjaarsdag, heb ik door gebracht bij mijn 'opa'. Elk jaar gaan ze op de eerste januari naar Opa en eten ze daar met de hele familie. Het was wel oké, maar opnieuw een zit van 5 uur.. Ik weet wel zeker dat dat één van de dingen is die ik zeker niet ga missen als ik weer terug ben!



Vrijdagavond heb ik bij Hannah gegeten en hebben we gewoon lekker gekletst. Ook hebben we het einde van de film gekeken online. Want in de USA zijn alle films al lang uit!


Zaterdag was een dagje Nantes met Chuyue! Het was echt heel erg gezellig en hebben lekker geshopt en bijgekletst! Nantes vond ik een mooie stad, maar heb alleen het centrum gezien.. voor het culturele deel komen we nog een keer terug! En natuurlijk doe ik er dan verslag van!



Nouvel an 
Oud&Nieuw heb ik met vrienden gevierd. Hier is Kerst namelijk voor familie en Oud&Nieuw vier je gezellig met je vrienden! Het was heeeeeel erg gezellig, misschien zelfs iets te gezellig! Ik ben echt blij dat ik de mensen met wie ik oud en nieuw heb gevierd mijn vrienden kan noemen! (Sorry heb nog geen foto van mijn vrienden haha)
Het was een hele goede afsluiting van 2014 en een goed begin van 2015!

Het gewone school leven
Afgelopen maandag was het alweer tijd om naar school te gaan. Het was een gewone schoolweek tot en met woensdagmiddag twaalf uur. Zoals iedereen denk ik wel weet is er afgelopen woensdag in Parijs een terroristische aanslag gepleegd op de Franse krant "Charlie Hebdo". Dit zorgde ervoor dat heel Frankrijk in rep en roer was/is.
Donderdag hebben we een demonstratie mars gehouden. 's Ochtends zijn we met alle leerlingen door Sablé gelopen. Het was heel erg indrukwekkend om hier deel van uit te maken. En ben super trots op onze school dat we zoiets doen! Want natuurlijk wat er is gebeurd is super erg. Er zijn niet alleen mensen vermoord, maar er is ook een aanslag gepleegd op onze vrijheid van meningsuiting. En ik denk dat iedereen die nu aan het demonstreren en soort gelijke dingen, het o.a. daarvoor doet!

Op dit moment (vrijdagavond 9 januari) zijn er twee gijzelingen aan de gang in Frankrijk en zijn er vandaag ook een aantal schietpartijen geweest... Het gaat er goed aan toe hier in Frankrijk.. Voorlopig ben ik nog veilig, maar hoop wel dat het weer snel rustig wordt!
Maar dit verpest zeker niks voor mij, ik geniet nog volop van alle grote en kleine dingen die ik mee maak hier!

Liefs,

Annick

Geen opmerkingen:

Een reactie posten