woensdag 1 april 2015

Mijn maand maart

Het weekend van de zevende en achste maart
De zevende heb ik niet veel gedaan. Ik was alleen thuis en het was echt lente weer, dus ben ik naar de stad gelopen. Bij Intersport heb ik mezelf een  nieuwe sporttas gekocht, aangezien mijn oude helemaal uit elkaar is gevallen... maar dan ook echt letterlijk!
`s Avonds heb oik mijn familie vergezeld naar de voetbalwedstrijd van Sablé. Ik heb niet heel veel vqn de wedstrijd gezien, want ik 'speelde' vooral met Lilou en Manon. Na de wedstrijd werden we uitgenodigd door Andreas en Coraline om bij hun te komen voor het Apéritif. Ik kan zeggen dat ik die avond heb geleerd hoe gek mijn gastfamilie hier is! Maar gek op een leuke en hele positieve manier!
De achste had ik weer mijn eerste voetbalwedstrijd na de winterstop, we hebben met 6-2 gewonnen. leuk dat we gewonnen hebben, maar veel plezier had ik er niet aan. Ik ,is het voetballen met jongens best wel, het gaat sneller en is ruiger (ik hou wel van een stoot uitdelen). En met het niveau waarop ik speel is dat helemaal niet het geval. Ik ben niet goed ofzo, maar ik speel ook slechter omdat ik niet uitgedaagd wordt. Maar ook met jongens spelen heeft zijn nadeel!

Week elf, de ooh zo leuke en gewilde maandag. Hannah en ik hadden begrepen dat we de laatste twee uren geen les hadden. Dus om 16.00 verlieten wij school en hebben we wat gedronken op een terrasje, maar wat bleek we hadden alleen het laatste uur geen les. Dus kortom, Hannah en ik hebben gespijbeld... 'oeps'..
Na het terras heb ik gewacht op Ally-Rose tot 18.00., want ik wou die avond bij haar slapen en daarvoor zouden ze gaan rennen.
Eenmaal bij haar thuis heb ik eerst Australisch voedsel geprobeerd (Ally-Rose komt uit Australie. Net zoals ik is zij een uitwisselingsstudente, maar dan met Rotary); Chocolade(-koekjes) en Vegemite heb ik geprobeerd. Het chocolade gedeelte was heerlijk, maar de Vegemite verschrikkelijk! Het smaakt naar opgedroogde Maggie, het is dus heel erg zout en jodium -achtig. Daarna hebben ze ons omgekleed en zijn we vertrokken voor ons rondje hardlopen! Na 10km verder, waren we weer thuis! Ja, we hebben in totaal 10km gerend! Het verste wat ik ooit heb gerend in een keer!

Woensdag
Was het weer een hardloop-dagje. Dit keer met Hannah en Ally. We zijn naar de voetbalclub gegaan, waar er een atheltiek baan is en hebben rondjes gelopen. Tevens hebben Hannah en ik 'stadiums' gedaan, dat houdt in: de trappen van het stadium op en neer rennen.

Het weekend van die week:
Op zaterdag heb ik niet veel bijzonders gedaan. Maar zondag stond er weer een voetbalwedstrijd op het programma en ook deze keer hadden we gewonnen.

De week dat de helft van de klas in Florence was:
Met school was er een reis naar Florence voor de studenten die de klassen Latijn of Kunst volgde. Helaas hoorde ik niet onder deze studenten, dus bleef ik gewoon in Sablé. Het was wel raar om een kleinere klas te hebben, het was veel rustiger dan normaal.

Weekend van de Lente!
De 21ste ben ik met mijn gastfamilie naar een 'pretpark' geweest. Het woord pretpark staat tussen haakjes, omdat het niet echt een attractiepark is. Futuroscope is een park waar ze filmpjes laten zien in 3D of 4D. Kortom, de filmpjes hebben 'special effect'. De dag vloog voorbij, ondanks het lange wachten in de rijen.
De zondag heb ik eerst uitgeslapen en daarna had ik een wedstrijd. Ook deze keer hadden we gewonnen.

En daar was de gewilde maandag weer en deze keer extra 'gewild'.. Want ik mocht doodleuk een presentatie in het Frans houden voor Frans. De leraar had mij een aparte opdracht gegeven, omdat ik en ook Hannah nooit iets doen in de klas. Hannah had geluk, want zij was in Florence toen de leraar mij die opdracht gaf. Ik hou helemaal niet van presentatie's geven, maar achteraf viel het toch wel mee (zoals elke keer).
Maar wat me blijft verbazen, is dat de klas niet applaudisseert nadat iemand een presentatie heeft gegeven. Blijkbaar is dat niet de gewoonte hier en dat vind ik maar raar... maar ja, hun gewoontes.
Dinsdag had ik opnieuw een presentatie, jippie! Maar gelukkig stond ik nu niet alleen voor een groep mensen. Het Bureau Internationaal van school had een evenement georganiseerd, waarbij alle buitenlanders op Colbert, hun land gingen presenteren. Ik mocht het ijs breken, maar gelukkig (of juist niet) waren er haast geen bezoekers.
Hannah en ik moesten deze presentatie eerder verlaten, omdat we met Frans naar de bioscoop gingen om 'Invasion of the body-snatchers' te kijken. Tevens ging mijn presentatie over deze film, ik moest de klas voorbereiden op de film. De film was oké, maar alles blijft beter dan les hebben!

Woensdagmiddag was ik in Angers te vinden. Eerst heb ik twee uurtjes in mijn eentje geshopt en rond 16:00 trof ik Chuyue in Angers. Samen hebben we gepraat en een beetje rondgelopen in Angers. De tijd vloog voorbij en voordat ik het wist was ik alweer in Sablé en was het middagje Angers voorbij.


Het weekend heb ik ingeluid bij Hannah thuis en hebben we lekker een meiden-middag/avond gehad (wat inhoud: kletsen, snapps maken, kletsen, gek doen op muziek en kletsen). s' Avonds was het tijd voor de nieuwe Divergent, Insurgent, te gaan kijken in de bioscoop! Ally-rose en Andrea waren er ook, dus het was een zeer internationaal gebeuren (Amerika, Australië, Mexico en Nederland). De film was beter dan ik had verwacht, maar het beste vond ik dat het weer een gezellig avondje was met de meiden!

Afgelopen weekend had ik alweer mijn laatste weekend van AFS. Deze keer startte het weekend met Accrobranche (klimpark). De laatste keer dat ik dit heb gedaan is lang geleden, maar ik vond het nog net zo leuk als ik me kan herinneren! En heb ook weer een traditie van mijn do-to-list afgestreept. Want elke keer als we op vakantie zijn in Frankrijk, dan zit er wel een dagje klimpark tussen!
Na dit avontuur, zijn we terug gekeerd naar het logement. En hebben we opnieuw activiteiten gedaan en heel veel gekletst.
Zondag kwam ik thuis, heb ik gegeten en ben ik naar bed gegaan! Ik was moe, niet alleen van het weekend, maar ook van het uurtje minder slapen! Maar dat uurtje minder slaap, vind ik helemaal niet erg. Nu is het lekker langer dag, dus extra 'Carpe diem'!

Deze week startte met een kort dagje. De klas had op maandagmiddag een oefeneindexamen Frans. Hannah en ik leggen deze niet af, vanwege de moeilijkheidsgraad van de teksten (en stiekem zijn we ook te lui om te leren :)). Hannah ging gezellig met mij mee naar huis en hebben we chocolate chip cookies gemaakt voor de klas. Maar we hebben aan de koekjes een eigen slag gegeven, namelijk geen chocolade maar M&M's! Dinsdag zagen we allemaal lachjes op de gezichten van onze klas en hoorde we heel vaak 'ze zijn heel lekker'. Kortom, de klas waardeerde onze koekjes wel!

En nu is het woensdagmiddag en schrijf ik mijn blog over de afgelopen tijd. Aan de ene kant zijn de verhalen voor mij helemaal niet bijzonder, maar zodra ik weer thuis ben, weet ik zeker dat ik er met heimwee na terugkijk.
Ik kijk er na uit om naar huis te gaan, maar hier langer blijven vind ik ook helemaal prima. Hoe ik me hieronder voel, is onmogelijk te omschrijven... Ik kan alleen zeggen dat je het weet wanneer je het zelf meemaakt of mee hebt gemaakt!

De dagen die overblijven beginnen minder en minder te worden. Dus ik 'carpe diem' volop!

Kussies en tot snel,

Annick


Geen opmerkingen:

Een reactie posten