donderdag 5 maart 2015

Half jaar van huis

Een maand geleden schreef ik dat ik op de helft van mijn tijd hier was. En nu ben ik alweer een maand verder! Een half jaar geleden heb ik huis en haard in geruild voor hier! En nog altijd heb ik helemaal geen spijt van mijn keuze!

Twee weken herfstvakantie:
6 februari begon mijn herfstvakantie en was het tevens de verjaardag van Andreas. 's Avonds hadden we dan ook een feestje bij hem thuis! Het was een hele gezellige avond, waar ik franglais (engels maar dan op zijn frans) heb gesproken met iemand die een beetje dronken was en waar de volwassenen 'prachtige' foto's met mijn mobiel hebben gemaakt...

Dinsdagavond (10 februari) zag ik Chuyue eindelijk weer eens een keertje! Ik heb haar 's avonds van de trein gehaald en bleef ze gezellig eten en slapen!
Woensdag zijn we naar Laval gegaan. Laval is een grote stad hier in de buurt, we hadden daarom wel verwacht dat we er konden shoppen.. Nou, wat bleek, er is geen enkele winkel te vinden in Laval... Daarom besloten we op de trein naar Le Mans te nemen, om daar nog even te shoppen.
Maar voordat we op de trein stapten naar Le Mans, hebben we Laval alsnog een beetje bezocht! Zo hebben we het kasteel en de kerk bezocht! Tevens is Laval de plaats waar Chuyue haar eerste kebab ooit heeft gegeten! Ze had nog nooit een kebab gegeten, dus daar moest ik verandering in brengen!
In Le Mans hebben we dus nog geshopt en gegeten bij de MacDonald's voordat we de trein terug namen naar Sablé.
De volgende ochtend hebben we de film Intouchable gekeken. Opnieuw was dit een eerste keer voor Chuyue! Want ze had deze film, die je gezien moet hebben als je een jaar in Frankrijk woont, nog nooit gezien! In de middag zijn we nog even Sablé ingegaan en daarna heb ik Chuyue weer naar het station gebracht.

Er was geen tijd voor een rust momentje voor mij, want 's avonds (12 februari) had ik een feestje bij Bastien (een vriend van mij). Ik kwam thuis, nam een douche, kleedde me aan, ik at wat en toen stapte ik de auto alweer in! Het feestje was het haastte waard, heb namelijk een hele leuke avond gehad!

De tweede week heb ik niet zo veel uitgevoerd. Ik was heel erg lui.. sliep lang uit en 's middags naar de sportschool. Dat ik eigenlijk hoe mijn tweede week eruit zag!
Maar op vrijdag (20 februari) had ik mijn eigen feestje! En het was echt super leuk! Heb me heel erg goed vermaakt met iedereen! Maar er waren ook een aantal minpuntjes... zoals: het schoonmaken achteraf.. wat een klerezooi was dat zeg! Heb wel tot drie keer toe de vloer moeten stofzuigen en moppen!
Maar het was het allemaal waard! En ik zou zo weer een feestje geven, ondanks de klerezooi achteraf!


Twee weken school:
Maandag (23 februari) was het weer terug naar school en ik vond het helemaal niet erg. Begon me te vervelen thuis en het was ook leuk om weer onder de mensen te zijn en iedereen weer te zien!

Na een week die voorbij vloog, was het alweer weekend. Zaterdagavond hadden we een soirée (feestje) bij Estelle & Thierry. We hebben crêpes gegeten en gezellig gepraat! We bleven daar slapen, want de volgende dag had ik een activiteit van AFS om 10.00!
Met AFS hebben oude stenen-grafkisten/kelders en troglodieten bezocht! Het was heel erg interessant en bovendien gezellig met iedereen! Voor de lunch had iedereen en zoet- en hartig gerecht gemaakt, waardoor we een buffet creerde! Ik heb heerlijk en veel gegeten!

En nu is het dan alweer donderdagavond 5 maart... 6 maanden in Frankijk en nog maar 4 maanden dat ik hier kan zijn... één ding weet ik zeker, dit jaar ga ik nooit van mijn leven vergeten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten