dinsdag 26 mei 2015

Mijn Mei


Naar aanleiding van deze tekst wil ik mijn blog over de mei beginnen. En het is waar, mijn tijd hier in Frankrijk begint op te raken. Over precies 40 dagen (vandaag is het 26 mei) zal ik weer met beide benen op Nederlandse bodem staan en mijn familie en vrienden in hun armen springen! Maar voordat ik over het weerzien kan schrijven, zal ik toch eerste nog eens even hele mooie herinnering hier maken! Alles eruit halen wat ik er nog kan uit halen. En vooral genieten van de tijd die ik nog heb, zonder angst voor de tijd die opraakt.

De afgelopen dagen in mei zijn voorbij gevlogen, notabene omdat ik geen enkele normale week heb gehad de afgelopen tijd. Daarmee wil ik zeggen dat elk weekend in mei, tenminste een weekend van drie dagen telde! Eerste weekend was de vrijdag dag van de arbeid, daarna was het 8 mei bevrijdingsdag voor de Fransen. Het derde weekend in mei kende zelfs een weekend van vier dagen, vanwege Hemelvaart. En afgelopen weekend was het Pinksteren, dus ook een dagje extra. 

Deze weekenden heb ik leuk besteed! Aan de ene kant veel gedaan en aan de andere kant helemaal niks. Het eerste weekend van mei, ben ik op zondag 3 mei naar Mont St. Michel geweest met AFS. We hebben een wandeling gemaakt in de klei-grond die zich bevindt rondom deze plaats. Deze grond is heel grappig, want als je met veel mensen tegelijk en snel in een rondje loopt, gaat de grond 'golven'. Je hebt dus het gevoel dat je op golven loopt, en bovendien kan je jezelf er dan in laten zakken (het idee van drijfzand). Het was een hele gezellige dag en leuk om Mont St. Michel bezocht te hebben, maar ik vond het niet heel spectaculair. Dat klinkt misschien een beetje verwaand, maar voor mij was het het zoveelste Franse kasteel.. 

De schoolweek sla ik over, dat was niet zoveel bijzonders. Dus op naar het volgende lange weekend. Vrijdag 8 mei, kwamen Andrea en Hannah de namiddag over. We hebben gezellig gekletst en muziek geluisterd, een typische meiden onder elkaar middagje. 
Zaterdag 9 mei zag ik thomas eindelijk weer na zijn reis in Duitsland! Samen hebben we de middag doorgebracht. Ik kan niet anders zeggen dan dat het super leuk was! 
Zondag 10 mei, wat wil zeggen Moederdag. Althans in Nederland.. Hier in Frankrijk vieren ze Moederdag op 30 mei.. Maar natuurlijk heb ik aan mijn lieve mama gedacht en heb ik haar een kaartje opgestuurd!

De week erna hadden we op woensdagmiddag les. Normaal hebben we dit niet, maar nu hadden we les zodat we vrijdag vrij zouden zijn. Dus des te beter eigenlijk! Ik heb op school gewacht tot 6 uur voor een Amerikaans meisje, Eleanor. We zouden 's avonds naar Le Mans gaan, waar we dan een Argentijns meisje, Agustina, en een jongen uit Nieuw-Zeeland, Robert, zouden treffen. Om 7 uur namen we dan ook de trein en ontmoetten we Robert op het station in Le Mans. 
Met zijn vieren hebben we in een heel leuk concept-restaurant gegeten. Het concept van het restaurant is dat ze alleen (ham)burgers serveren, maar wel burgers met klasse. Het aller grappigste vond ik nog dat we met zijn vieren precies hetzelfde namen, namelijk de verrassing burger! Typisch iets voor Exchange Students, om je zo te laten 'verrassen'! Daarna hebben we ons verplaats naar de overkant van de straat, naar een pub. Daar hebben we gezellig een drankje gedaan en daarna hebben we nog gelegen op de tramrails.. Nee, we waren absoluut niet aangeschoten (en dat is niet sarcatische bedoelt!). Maar Exchange Students doen nou eenmaal gekke dingen zoals dat, we don't care what people think of us! Eleanor en ik hebben geslapen bij Agustina die in het centrum van Le Mans woont en de volgende dag zijn we nog met zijn drieetjes naar de film geweest, Cinderella. 
Het was echt een super leuke avond/dag, super leuk geklets en gelachen! En het blijft me verrassen dat Exchange Students eigenlijk altijd op een lijn zitten qua hoe ze denken over dingen en hoe ze het beleven. Het is geweldig om dat te beleven!

Zaterdag 16 mei heb ik mijn tweede feestje gehad. Opnieuw super gezellig met iedereen! En gelukkig was de rotzooi de dag erna veel minder dan de eerste keer! Dat kwam goed uit, want ik was bij een meisje uit mijn klas uitgenodigd om Vietnamees te komen eten! Dus ik was zeer tevreden dat ik bijna alles had schoongemaakt voor mijn vertrek naar haar. En het eten was super lekker, het was super leuk om eens een hele ander keuken te proefen! Alhoewel de saus was wel erg pikant, en dan te bedenken dat ik maar een heel klein druppeltje ervan had geproefd! Ik had er tranen van in mijn ogen! 

Maandag terug naar school en niet heel veel bijzonders gedaan die week. Alleen dat we voor de verandering een keer geen les hadden op school. Donderdag 21 mei heb ik Nantes bezocht met school! Het was eigenlijk een heel chill dagje! We hebben drie dingen bezocht en tussendoor hadden we heel lang pauze steeds! Het laatste onderdeel was een bezoek aan het provincie-huis. Hier hield een dame een toespraak van twee en een half uur... Ik kan je zeggen, iedereen heeft wel even geslapen tijdens deze toespraak, inclusief mezelf. Ik weet dat het niet respectvol is, maar het was zo saai, oninteressant en monotoon verteld! Op een gegeven moment kon ik mijn ogen gewoon niet meer open houden en ben ik in slaap gevallen.. oepsiee..
Zaterdag 23 mei heb ik Thomas meegenomen naar het concept-restaurant in Le Mans! Eerst samen gelunched in Ernst-inn (naam van het restaurant) en daarna hebben we gewandeld in het oude Le Mans. Vervolgens zijn we het nieuwe Le Mans ingegaan, het centrum, en hebben we daar ook nog even rondgelopen voordat we de trein terug namen naar Sablé. Een super super geslaagde dag!
Zondag ochtend vertokken we richting de zus van Isa, waar we zouden eten. Maandag ochtend vertrokken we weer richting Sablé. Het geheel was wel okay. 

En vandaag is het dus 26 mei, 40 dagen totdat ik thuis ben. En 39 voordat ik afscheid moet nemen van hier. Tijd gaat snel en angst ervoor hebben is normaal, maar probeer er dan in ieder geval er volop van te genieten! Pluk de dag, pluk het moment!

Kusjes,
Annick

Geen opmerkingen:

Een reactie posten